PHB Financieel Adviseurs uw externe adviseur voor uw HR, P&O en financiële afdeling.

Welkom bij PHB Financieel Adviseurs HR en P&O advies

De HR, P&O en financiële afdelingen krijgen vaak een gedelegeerde werkzaamheden in de vorm van pensioen, ziekteverzuim, WIA- WGA- gat en daarbij ook nog eens de verantwoordelijkheid over de verzekeringen. Allemaal werkzaamheden die niet direct binnen de kennis en kunde van de mensen ligt. Ook door werknemers die de werkzaamheden bovengemiddeld oppakken wordt externe kennis zeker gewaardeerd. Niets is prettiger dan te kunnen sparren met een specialist op een gebied waar je toch niet dagelijks mee bezig bent, maar wel de verantwoordelijkheid voor hebt.

In de loop der jaren zijn wij een gewaardeerde externe “werknemer” op de HR, P&O en financiële afdelingen geworden. Niet alleen voor het advies maar ook als beheerder van de pensioenregeling, het verzuimbeheer, WGA hiaat- en excedent verzekeringen, etc. Allemaal voorzieningen voor het personeel. Dure arbeidsvoorwaarden die vaak niet de waardering krijgen van de gemaakte kosten bij de werknemers. “Lastige materie die voor later is”, hoor je maar al te vaak. Deze arbeidsvoorwaarden krijgen pas toegevoegde waarden als de werknemer hier jaarlijks over wordt geïnformeerd. Corrigeer mij als ik zeg dat er maar weinig medewerkers van de bovenstaande afdelingen staan te trappelen om een presentatie te geven over deze arbeidsvoorwaarden. U staat hier dan ook niet alleen in vandaar dat wij de graag de volledige communicatie en verzorging hiervan voor uw medewerkers overnemen. Ervaring heeft geleerd dat arbeidsvoorwaarden door uw mensen meer op waarde worden gewaardeerd, als wij de communicatie en het beheer van u hebben overgenomen. U voldoet hiermee gelijk eveneens aan de Wet pensioencommunicatie en wij zorgen er eveneens voor dat u poortwachter proof bent met uw verzuimbeleid. Daarnaast heeft u een casemanager en een re-integratiemanager die arbeidsongeschikte medewerkers zal begeleiden naar een nieuwe uitdaging.

Heeft u een ondernemingsraad, dan leiden wij deze graag op. Een goeie OR is een waardevolle filter van en naar het personeel. Met de juiste kennis en kunde kan een OR u veel werk uit de handen nemen en beslissingsprocessen versnellen. Opleidingen die wij o.a. kunnen verzorgen zijn:

  • Pensioencursussen;
  • Verzuimcursussen;
  • Cursus arbeidsvoorwaarden;
  • Begeleiding OR bij instemmingsverzoek ( art 27 WOR).

Altijd alles goed geregeld voor uw werknemers

Employee Benefits (EB) zijn de financiële voordelen die u als werkgever aan uw werknemers biedt bovenop het salaris. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van pensioen of het aanvullen van het WIA- of ANW-gat. Ook het organiseren van kinderopvang of het collectief inkopen van produkten of diensten voor uw werknemers vallen in de categorie EB.
Als werkgever krijgt u daarnaast steeds meer sociale verantwoordelijkheid van de overheid. Zo heeft u de financiële en beleidsmatige verantwoording voor sociale voorzieningen zoals de WGA, ziektewet, ARBO-wet, WULBZ en de BeZava.
De financieel adviseur van PHB helpt u om de arbeidsvoorwaarden gestructureerd vorm te geven. U maakt uw bedrijf met EB onderscheidend en aantrekkelijk voor werknemers.

Hoe wij te werk gaan

De financieel adviseur van PHB helpt u met inventariseren, analyseren, ontwikkelen en uitvoeren van de Employee Benefits (EB). Binnen het proces hebben wij intensief contact met specialisten die vanuit verschillende invalshoeken arbeidsvoorwaarden op maat vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan automatiseringsdeskundigen voor het aanpassen van uw salarisadministratie. De aanpak resulteert in een onafhankelijk advies over het voor u meest geschikte pakket EB.

Communicatie over het pakket EB naar uw werknemers is belangrijk om het proces te laten slagen. Het uiteenzetten van de verschillende mogelijkheden, hulp bieden bij het maken van een passende keuze en het aanvragen van de EB, helpen uw werknemers om een goede keuze te maken. U kunt zelfs overwegen om medewerkers de mogelijkheid te bieden voor het opstellen van een Persoonlijk Financieel Plan. Voor ondersteuning in het communicatietraject bent u bij de financieel adviseur van PHB aan het goede adres.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Wij zijn er om u te assisteren, u kunt contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of social media.